A Fesztivál

Hölgyeim és Uraim!

Tisztelt Vendégeink!

Győr a folyók, az utak találkozási pontja. Itt az ősi időkben is távoli tájak utazói találkoztak, akik megosztották egymással tapasztalataikat, ismereteiket, kalandjaikat, kultúrájukat, és vitték tovább szerte Európa különböző vidékeire.

2018 augusztus végén újból sok látogató fog érkezni Győr városába, akik most egy meghatározott cél érdekében jönnek a városba. Győr lesz a házigazdája, és ad otthont a 8. Európai Klarinét Fesztiválnak, amelyen a zeneművészet ezen ágának jeles képviselői, szakemberei fognak közösen eltölteni néhány izgalmas napot, hogy tudásukkal, művészetükkel és tapasztalataikkal fejlesszék tovább a hangszervilág eme csodálatos képviselőjének jövőjét, és adjanak egymásnak randevút a kontinens legnagyszerűbb klarinétművészei, hogy aztán az itt megszerezett tapasztalatokat elvigyék szerte Európába.

Különleges megtiszteltetés nekünk, itt élő és dolgozó klarinétművészeknek, hogy az Európai Klarinét Szövetség Győr városát választotta következő, éves találkozási helyének. Győrt, ahol olyan nagyszerű legendák adnak élő példát a ma dolgozó művészeknek, mint Nikisch Artur, Hans Richter, akik városunkból indultak el világhódító útjukra. Biztosak vagyunk benne, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar, amely Magyarország egyik legkiválóbb szimfonikus zenekara, kiváló házigazdaként lesz a fesztiválnak, és a különleges programok, koncertek nemcsak a szakma képviselőinek, de minden résztvevőnek és érdeklődőnek kivételes élménnyel fognak szolgálni.

Jöjjenek el hozzánk, legyenek a vendégeink!

Szóljon ez a néhány nap a klarinét ünnepéről!

Várjuk Önöket!

Berkes Kálmán,
Varga Gábor
klarinétművész,
a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője
klarinétművész,
a 8. Európai Klarinét Fesztivál művészeti vezetője